SØREN NETTERSTRØM, 72 år, IT programmør

Foto: Carsten Ingemann

It-konsulent på freelancebasis:
Rejser på opgave til udlandet 8-10 uger om året.

Det røde murstenshus med udsigt over Stubbekøbing Havn bebos af hele to selvstændige, ægteparret Vivian Høxbro, strikkeekspert og Søren Netterstrøm, kaldet Jubbe, it-programmør og saxofonist. De blev gift, da de var midt i trediverne og havde begge børn fra tidligere ægteskab. Vivians arbejde fylder halvdelen af underetagen, mens førstesalen stort set er Sørens.

Med udsigt over lystbådene kan han brede sig så meget, som han lyster. Dette er hans domæne. Her står såvel computere som musikinstrumenter – de to ting, han går mest op i.
Siden 1967 har den nu 72-årige chefkonsulent arbejdet som it-programmør for Danmarks Statistik og er i dag freelancer for dem som international konsulent.

Søren rejser ud en vis del af året til forskellige lande og hjælper de pågældende landes officielle statistiske kontorer med at planlægge, igangsætte og vedligeholde programmer, som arbejder med landets statistiske data.
Sørens opgave er at se på, hvad kunden, typisk et lands statistiske kontor, har af muligheder, ud fra hvilke data de har til rådighed eller kan skaffe. I tæt dialog med de lokale eksperter prøver han så at skitsere mulige løsninger. Afhængig af behovet kan han derefter fungere som projektleder på et udviklingsprojekt eller gå mere direkte ind i arbejdet med at udvikle et system.

Læs fortsættelsen i bogen

Citater af Søren Netterstrøm

»Jeg gik ind til chefen for international rådgivning og spurgte, om han kunne bruge mig på halv tid i stedet for, og fik så en god aftale. Hvis vi skulle vente, til jeg blev pensioneret med at flytte ud, ville det være for sent.«

»Internettet er blevet min foretrukne skole – forleden sad jeg og puslede med noget, der skulle kunne gøres bedre. Så var det ud på nettet, lede og finde og blive inspireret til at gøre tingene på en anden måde ved at se, hvad andre gør. Jeg ekstrauddanner mig selv hele tiden, for ellers kunne jeg godt pakke sammen.«

»Begynder man først at sige nej, er man hurtigt ude!«

»Honoraret er en behagelig sidegevinst – men jeg gør det, fordi arbejdet er sjovt og holder mig i gang, også fordi jeg sætter en ære i at lave noget ordentligt.«

»Vi er ikke den type bedsteforældre, der har samlet familien en gang om ugen. De har accepteret, at vi var bedsteforældre med en kalender, og vi har heller ikke lagt skjul på, at vi arbejdede.«

Foto: ©Carsten Ingemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.