Husk at nominere de erfarne over 60 inden 21. oktober 22

BEDST OVER 60 år!!

Hvilken erfaren person over 60 vil du gerne nominere til en hæder for deres måde at være på på arbejdsmarkedet? Du får i hvert fald nu muligheden for at indstille en eller flere personer, som du synes, fortjener en ekstra anerkendelse for deres indsats på arbejdsmarkedet:

Det er fagforeningen DJØF, der åbner for denne hæder, som vil tilfalde 60 af de personer, som indstilles.

Kampagnen “Bedst over 60” er en hyldest til de erfarne på arbejdsmarkedet. Fra 30. august til 21. oktober kan du nominere dine kolleger eller folk du kender over 60, fortæller DJØF på siden www.bedstover60.dk

DJØF selv skriver, at vi må “øve os på også at hylde de erfarne”, ikke kun de yngre. Der er brug for at ændre fortællingen om de erfarne på arbejdsmarkedet. DJØF fremhæver, at vi halter langt efter Sverige og Norge, når det kommer til at fastholde de erfarne på arbejdsmarkedet. Tallene viser også, at hver sjette har følt sig forskelsbehandlet på grund af alder.

Lovestorm med kolossal effekt

No alt text provided for this image

I mine øjne kan man sammenligne DJØFs initiativ med en lille udgave af Lolland-Falster Lovestormen, der i 2015 meget effektivt fik helt almindelige mennesker til at fortælle alle de positive ting om Lolland og Falster, som modvægt til den fastlåste opfattelse af Sydhavsøerne som et sted, man var “på røven i Nakskov”. Den kampagne aktiverede mange tusinde, i dag er der +37.000, der har delt eller selv skrevet positive indlæg om Lolland-Falster. Initiativet blev taget af to kvinder en søndag aften i protest mod en TVudsendelse. Bevægelsen har haft en kolossal effekt, eksisterer stadig og knopskyder med forskellige andre initiativer.

Kunne vi få de gode historier frem om de erfarne, kan det ende med, at de bliver synlige og betragtes som LIGEVÆRDIGE med alle andre. For det er nemlig ikke tilfældet i dag, hvor stemplet 60+ nærmest er lig med en ikke-eksisterende tilværelse.

Du kan indstille hvem du vil, fra alle brancher, alle typer job, selvstændige såvel som lønmodtagere, chefer som fodfolk. DJØF skriver: “Der kan være mange gode grunde til, at du ønsker at nominere din kollega eller bekendte. Det kunne fx være fordi personen gør en stor forskel for sine kolleger. Fordi personen er en rollemodel på arbejdspladsen, som har bidraget til at skabe en tryg kultur. Fordi personen har lavet et inspirerende karriereskift. Eller fordi personen har leveret en flot indsats over et langt arbejdsliv og fortsætter med det. Du skal selvfølgelig begrunde, hvorfor du indstiller den pågældende.

60+-80+ere, der er selvstændige

No alt text provided for this image

Jeg kigger længere frem end til de 60. Det gør jeg, fordi hver 3. af dem, der arbejder EFTER de 67, er Selvstændige!

Jeg kigger på dem, der er ældre endnu, faktisk endnu ældre end mig selv. Da jeg skrev bogen “Senior og selvstændig- tag hul på dit 3. arbejdsliv”, ønskede jeg at vide, hvordan det var at være selvstændig, når man blev “rigtig gammel”. Flere af dem, jeg har interviewet i bogen, som kom for kun to år siden, er i dag over 80. De er STADIG i gang.

Du kan læse nogle af casene her eller selvfølgelig i bogen.

Og ja, jeg er i gang med at indstille nogle af mine forbilleder og inspiratøser- og torer.

Du får flere detaljer om Bedst over 60 her

Husk fristen er den 21. oktober 2022.

No alt text provided for this image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.