Anmeldelser

Jyllands Posten lørdag den 22. februar 2020:
Billedresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerne 6 ud af 6 mulige

“Abelone Glahn har skrevet en indbydende og inspirerende bog, som jeg meget gerne anbefaler til alle 55+, også til dem, som ikke har skænket det en tanke at blive selvstændig.” fremhæver anmelder Ulla Bechsgaard, fra ledersucces.dk, der også skriver: “…..en indsigtsfuld, klog og varmhjertet fagbog om fordele og faldgruber ved at drive egen virksomhed, når man har nået pensionsalderen.”

Fagbladet Journalisten
Billedresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerneBilledresultat for emoji stjerne ud af 5 mulige
Susanna Sayers, selvstændig, skriver opsummerende: “Men der er ingen tvivl om, at særligt afsnittet om selvstændige seniorers økonomi i forhold til regler om pension, efterløn, lønsikring sygdom og så videre er værdifuldt, og noget, der generelt har været underbelyst. Og også meget yngre mennesker med en drøm om at blive selvstændige vil undervejs kunne finde gode råd og påmindelser.”

Fra bloggen Fiftyfabulous af Pia Trans:
Jeg fandt bogen brugbar og inspirerende, og min eneste indvending er faktisk titlen. Senior og selvstændig er en lidt vanskelig titel i et så aldersforskrækket samfund som vores. Selv jeg, som ellers oplever mig selv som værende fuldkommen okay med min alder, tøvede noget, da jeg rakte ud efter bogen. Fordi senior?? Hvem er det? Men ved I hvad: Det er blandt andet mig, i hvert fald lige om lidt, og det er godt.
[…] Den er meget inspirerende, og samtidig grundig og præcis!
Læs resten:

Fra læserne:

Anne Holm Christensen, selvstændig forfatter og foredragsholder, på LinkedIn
“Jeg har skrålæst en del af bogen, som kom her til morgen. Og selvom jeg har været selvstændig i en del år først som arbejdsmiljørådgiver og nu som forfatter og foredragsholder giver både bogens mange personhistorier og de rent faglige kapitler stof til eftertanke. Tak for den, Abelone, og tillykke med den velfortjente anmeldelse.”

Marianne Bisbjerg , job- og karriererådgiver, på LinkedIn:
“Min ambition har altid været at arbejde hele livet… og netop i min senkarriere er der pludselig kommet et stort behov for at undersøge, hvordan gør jeg det? Så det var gevaldigt befriende at møde Abelone Glahn på Bogforum 2019, som havde denne bog undervejs. Nu er den udkommet – skønt! Mine allerstørste anbefalinger til jer om at læse bogen om 14 seniorers fortælling om livet som selvstændig.”

Forlaget Frydenlund har et Læserbarometer, hvor læsere kan melde sig til at læse en bog før udgivelsen.
Der er kommet to anmeldelser af “Senior og selvstændig”, som gengives her:

»Senior og selvstændig er en spændende bog delt op i to dele. Første del er interviews med selvstændige seniorer. Anden del er en guide til at starte som selvstændig – en guide til mennesker, der gerne vil fortsætte arbejdslivet som selvstændige, selv om de er nået til den alder, hvor egen og andres forventning om pensionisttilværelse banker på døren.
I første dels mange interviews kan man finde mennesker at spejle sig i. Og der er mange gode pointer, blandt andet om at skulle genopfinde sig selv til et andet liv, end det forventede liv som pensionist. Om at skulle gøre sig tanker om, hvordan og hvorfor man gør noget andet, end hvad omgivelserne forventer – og man selv forventer. Og en advarsel, der bliver formuleret af mange forskellige mennesker: hvis man skal have egen virksomhed, så skal man mene og ville det! Det er vedholdende hårdt arbejde – spændende men hårdt.
Anden del af bogen er en guide til, hvad man skal være opmærksom på, når man vil starte som selvstændig og information om, hvor man kan finde yderligere informationer.
Bogen er anbefalelsesværdig, hvis du gerne vil starte som selvstændig – eller bare overvejer, om du skal gøre det. Og så er den måske værd at læse for alle os andre – det kunne være relevant for flere af os at genopfinde os selv og ikke bare fortsætte ud ad livets flade landevej på samme måde, som vi plejer at gøre.«
Elise Runge, psykomotorisk terapeut

»Denne bog rammer ikke mindre end mindst tre væsentlig problemfelter.
For det første har vi en situation med de ældre, der ”administrativt bliver pensioneret”, når disse personer når frem til sidst i 60´erne. Men mange, især med uddannelse og uden fysisk nedslidende arbejde, er stadig ressourcestærke. Hvilke valg træffer folk i denne aldersgruppe. Bogen præsenterer en række levende portrætter af ret forskellige mennesker, der har valgt at starte som selvstændige. Bogen viser altså nogle rollemodeller for ret forskellige firmaer med nogle fornuftige bullet-opsummeringer med gode råd. For det andet er der nogle filosofiske betragtninger om, hvad man egentlig skal bruge ens resterende år til. Det er jo de sidste år før det uafvendelige, livets afslutning. Og arbejde er jo ikke alt. Måske er der andet, man skal nå.
For det tredje er der et ganske omfattende katalog over konkrete praktiske råd samt vejledninger i alt fra skat, moms, anden lovgivning, budgetter, lån, efteruddannelse, hjemmeside, sociale medier m.m.
De tre temaer, valgsituationen for de ældre, de filosofiske overvejelser over den resterende del af livet samt de meget konkrete praktiske råd ved oprettelse af egen virksomhed er ganske fint flettet sammen. Står man i den situation, kender jeg ikke andre bøger, der rammer denne vifte af emner så fint som denne bog. Jeg er selv i bogens målgruppe. Sproget bærer præg af, at forfatterinden har journalistisk baggrund, det flyder let. Bogen har endvidere det omfang, der passer, ikke for meget ikke for lidt. Der er intet, der føles overflødigt.
Så bogen kan på det varmeste anbefales målgruppen, de ressourcestærke ældre, men andre grupper kan med fordel læse med. F.eks. yngre, der ønsker at starte ny virksomhed.«
Jens Jørgen Nielsen, forfatter/ konsulent