METTE WEBER, 69 år, familierådgiver, forfatter

Stort set alle hendes produkter er online:
»Jeg følger flowet i kundernes efterspørgsel.«

Mette Weber arbejder med en bred vifte af rådgivning: skriver e-bøger, sælger onlinekurser, som hun selv har bygget op, driver en online-forældreklub, hvor sparring og rådgivning indgår, hun sælger otte forskellige trykte sæt såkaldte dialogkort, som hun selv har udviklet, alle med fokus på at forbedre forholdet mellem forældre og børn, og så holder hun foredrag.

Fokus på forældre og børn har ikke altid været det primære, men er det i dag. Hendes ydelser har udviklet sig fra den dag, hvor hun valgte at tage hjem til Danmark og lade sin mand blive i Østen. Som hun forklarer det med et glimt i øjet: »Jeg rejste ud af kærlighed til min mand, der blev udstationeret, men rejste hjem af kærlighed til mig selv. Vi er stadig gift,« smiler hun, »men jeg kunne ikke holde livet ud som medfølgende hustru i Østen og tog derfor hjem og startede min egen virksomhed lige, da jeg var fyldt 60 år.«

»Det var svært at tage beslutningen om at rejse hjem alene, men jeg var utilfreds i lange perioder, fordi jeg simpelthen ikke fik brugt mine kompetencer og skulle være for meget en dame med fine negle. Over nettet havde jeg taget en coachinguddannelse, og under dette forløb indså jeg, at jeg var nødt til at komme hjem. Det skulle være nu og her, ellers ville jeg blive for gammel. Jeg kunne bare mærke, at det var nødvendigt for mig for at bruge mit liv bedre og være glad derved. Det er rigtig dejligt at spille bridge og rejse, men det giver for mig ikke det meningsfulde ved tilværelsen. Det meningsfulde for mig er, at der er nogen, der kan bruge det, du laver.«

Læs fortsættelsen i bogen

Citater fra Mette Weber:

»De fleste oplever, at en ting eller et stykke arbejde ikke er noget værd, når det ikke koster noget. Jeg går mere i en anden retning: Jeg er værd at betale noget for.«

»Mit arbejde betyder meget – det betyder meget, at jeg ikke er sofapensionist, men at jeg byder ind og gør noget samfundsmæssigt.«

»Jeg vil godt forbindes med ordet pensionist, men offensivt. I vores samfund er folkepensionister intet værd. Det vil jeg gerne gøre op med.«

»Jeg kan næsten ikke klare, hvis jeg bliver sådan en, som hele tiden brokker sig over, at tingene bliver lavet om.«

»Når man breder sig meget, er det sværere at holde fokus og at tjene penge, har mange sagt til mig. I klare øjeblikke kan jeg se, de har ret – jeg bliver bare så inspireret undervejs og får nye ideer.«

»Planen for min virksomhed er, at hvis jeg kan, så arbejder jeg. Hvis helbredet ikke er med mig, finder jeg en anden vej. Jeg skal have sat noget andet i stedet, som er inspirerende, noget, der giver mig interessant indhold.«

Foto: ©Carsten Ingemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.