HUGO MAX NIELSEN, 70 år, handyman

Tog et år med golf, men kedede sig:
»Jeg er vendt tilbage til min oprindelige tømreruddannelse.«

Huset på bakketoppen med udsigt over Storstrømmen er så godt som bygget af ham selv, i hvert fald har Hugo Max Nielsen selv besluttet, hvordan det skulle se ud og har bygget videre, efter at fundament og murerarbejde var overstået. Som udlært tømrer og senere bygningsingeniør har det været naturligt at være en del af byggeriet, og det er da også ham, der besluttede at bygge et helt hus til sit værksted for foden af boligen tre-fire meter længere nede ad bakken.

Den nok mest centrale bygning på grunden, set med Hugos øjne. På væggen uden for værkstedet hænger et keramikrelief af en glad tømrer med tommestok i bukselommen kravlende på toppen af et tag med rejsegildekranse og dannebrog i baggrunden. Varevognen parkeret udenfor fylder godt op i indkørslen. En lille trailer til de små opgaver, og en megatrailer til transport af vinduer, døre m.v. supplerer håndværkerens helt nødvendige udstyr. Her bor »Din Handyman, tømrer- og snedkerarbejde«, står der på siden af varevognen, ligesom på Hugos visitkort.

Det er kun små fem år siden, Hugo holdt op efter et 25-årsjubilæum, senest som vejchef for 70 mennesker, der døgnet rundt tog sig af kommunens veje, broer, vandløb og ikke mindst snerydning. Der var for mange omlægninger i arbejdsgange til, at han ville være med til endnu en. Allerede som 63-årig havde han sagt, at han ville holde op – men det blev først som 65-årig, og det skete i forbindelse med en endnu en omlægning.

Læs fortsættelsen i bogen

Citater fra bogen

»Jeg har senere lavet en forretningsplan selv og haft megen fornøjelse af den. En sådan startplan indeholder en masse ting, som måske virker banale, men som det er meget klogt at gøre sig overvejelser om.«

»Jeg holdt fast i at stoppe som 65-årig, men hvad der så skulle ske, stod endnu ikke klart for mig.«

»Hvis vi var jævnaldrende, og begge var gået på fuld pension samtidig, var vi nok gået mere efter at rejse, købe campingvogn m.v. Men det er et lidt andet liv nu, hvor min kone stadig er erhvervsaktiv.«

»I dag har jeg kunder nok, jeg behøver ikke at annoncere i avisen – jeg har for meget arbejde. Jeg siger lige som lægerne: Der er lukket for tilgang.«

Foto: ©Carsten Ingemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.