ANNELISE OG NILS STAHLSCHMIDT, 77 og 78 år, psykolog og coach, parterapeuter

Valgte omsider at starte fælles virksomhed:
»Vi ser nye sider af hinanden, selv om vi har været gift i snart 60 år.«

Huset har knopskudt for nylig. Villaen på toppen af Mogenstrup Ås med en formidabel udsigt over Næstved by og omliggende land har fået tilføjet en ny sektion. Den skal rumme det nye skud på stammen, som ægteparret Nils og Annelise Stahlschmidt netop har podet på deres solide træ af arbejdserfaring. De to, som er henholdsvis 79 og 77 år, har besluttet at starte en parterapeutvirksomhed sammen, baseret på de mange års rådgivningserfaringer de begge har som psykolog, terapeut, coach og meget mere og suppleret med en ny uddannelse specielt i parterapi.

I forgårs blev de sidste hylder sat på plads i det, som nu er Annelises nye og helt eget kontor. En tilbygning er placeret, så Annelise kan arbejde i fred lidt væk fra resten af huset. Det er kun nogle få måneder siden, hun holdt op med at arbejde som psykolog i Næstved Kommune efter mere end 25 år på samme arbejdsplads, og i stedet er begyndt at virke hjemmefra.

I den anden ende af huset har Nils haft sin rådgivningsvirksomhed længe. Han har arbejdet selvstændigt de seneste 17 år, først som ledelsesrådgiver for kommuner, senere som privatpraktiserende coach og terapeut. De senere år er arbejdet foregået fra hjemmeadressen, hvor der nu er indrettet to rum til konsultationer plus Nils’ eget kontor.
Sammen har de dannet et fælles firma, der hedder Stahlschmidt Parterapeuter. Det kombinerer de kompetencer, de har hver for sig. At tage beslutningen var et stort spring for dem begge: Samarbejdet har givet andre rutiner, andre strukturer på hverdagen, andre krav til hinanden ved at både bo og arbejde under samme tag. Det har givet fornyet arbejdsglæde, stor tilfredshed med at kunne udrette noget sammen og ny indsigt i hinanden.

Læs fortsættelsen i bogen

Citater fra Nils og Annelise Stahlschmidt:

»Når man arbejder for sig selv, er det vigtigt at have en struktur, så man får gjort det, man skal, og tiden ikke smuldrer.«

»Nils vil gerne arbejde hele døgnet rundt, mens jeg har mindre lyst til at arbejde. Jeg søger nok mere tid til fordybelse, for jeg synes, jeg har haft for travlt i mit hidtidige arbejde.«

»At jeg selv skal opkræve penge for mit arbejde, får mig ind imellem til at tænke: Gør jeg det nu også godt nok?«

»Jeg kan føle mig lidt alene, for jeg har ikke så mange jævnaldrende at spejle mig i, og som jeg bare kan gå til og tale med om det, jeg er optaget af.«

»Jeg vil ikke allerede nu forberede mig på den dag, hvor jeg måske ikke kan gå ned ad trappen til vores hus. Den tid, den sorg, hvis den dag overhovedet kommer. Vi må øve os på det, vi vil fortsætte med.«

Foto: ©Carsten Ingemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.